Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Józsefvárosi Óvodák Tündérkert Tagóvodája

                                        MOTTÓNK:  Jót és jól Játszani! Ez a gyermekek dolga!

A Tündérkert Tagóvoda a II. János Pál pápa tér közelében lévő, Kun utcában található.
Elhivatott, nagy szakmai tudással rendelkező csapatunk lelkesen végzi munkáját a felújított, hangulatos óvodában. Bájos udvarunk az utcától teljesen védett, biztonságos, a gondozott növényzet, üdítő látványa mellett, biztosítja az önfeledt játék- és mozgáslehetőséget gyermekeink számára. 
Óvodánkban a  hagyományos értelemben vett játék tartalmát a néphagyomány-ápolás tevékenységei, eszközei, a népi játék, eszköz- és mozgásrendszere mélyebb tartalommal tölti meg. Az óvodai nevelés keretében végezzük  a multikulturális nevelést, és a különleges bánásmódot igénylő gyermekek nevelését is.

Célunknak tűztük ki egy olyan családias hangulatú óvodai élettér megteremtését, ahol érték a környezetvédelem, a testi, lelki egészség, ahol szeretetet nyújtó környezetben, a néphagyományok fejlesztő hatással bíró gazdag eszköz- és hatásrendszerét segítségül hívva jól érzi magát gyermek és felnőtt egyaránt. Ahol megvalósulhat gyermekeink harmonikus személyiségfejlesztése, az életre való testi, lelki és szociális felkészítése, a boldog gyermekkor, az önmegvalósítás lehetőségének megteremtése, tehetség-ígéretek felfedezése. Segítő szakembereink (gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, logopédus, pszichológus, mozgás fejlesztő) is figyelemmel kísérik gyermekeink egyéni szükségleteit.
Az otthonos épületben vegyes életkorú csoportokat alakítottunk ki, mert előnyösnek tartjuk az óvodás korosztály számára. Vekerdy Tamás, aki saját gyermekei számára is ilyen összetételű csoportot választott, megnyugtatóbb, természetesebb közegnek tartja a vegyes csoportösszetételt, ahol a nagyobb gyermekek közvetítői az óvodai értékeknek, szokásoknak. Tapasztalatok alapján a vegyes életkorú csoportokban a gyerekek jobban, gyorsabban fejlődnek, mint a homogén, kis-, középső-, és nagycsoportban. Többek között, a szociális készségek érettségével tűnnek ki az iskolába készülő vegyes csoportba járó gyermekek.
Figyelünk arra, hogy nagycsoportos gyermekeink úgy kerüljenek ki óvodánkból, hogy a választott általános iskolában sikeresen megállják helyüket. Ennek érdekében óvodánk nagy hangsúlyt fektet a fejlesztésre, a felzárkóztatásra, a tehetség-ígéretek felfedezésére. A mozgás folyamatosan jelen van gyermekeink életében. Ezen felül a néptáncon, a mozgáskottán, a vitamintornán, az alapozó mozgásfejlesztésen keresztül is igyekszünk megsegíteni a zökkenőmentes iskolakezdést. Fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó partnerkapcsolat kialakítását, ápolását, a szülői igények figyelembevételét.

Szeretnénk a továbbiakban is lehetőséget teremteni gazdag, a mai világ igényének megfelelő, korszerű, belső és külső programok biztosítására (kirándulások, állatasszisztált foglalkozások, mese előadások, angol nyelvű játékos foglalkozások, tehetség műhelyek, ovi foci, tánc…)
A mindennapjaikban szívesen alkalmazzuk a PERSONA DOLL - előítélet és konfliktuskezelő- módszert.

Szeretnénk, hogy jó hírünket ne csak a tér felől érkező szél vigye, hanem személyesen is megmutathassuk megújult óvodánkban rejlő lehetőségekeinket.
"Birka, barka, berkenye, szagos húsvét reggele"
Tündérkertünkben tojásberzseléssel, illatos kalács készítésével, kézműveskedéssel hangolódunk a Húsvétra, családjaink körében. 


A " Szeresd a Földet" országos természetvédelmi projektversenyen 3. helyezést ért el a Józsefvárosi Óvodák Tündérkert Tagóvodájának csapata  (Cser Barnabás és Varga Mihály). Egyetlen budapesti óvodaként kerültek a helyezettek közé.
Felkészítő pedagógus : Nagyné Papp Ágnes.
Gratulálunk nekik a szép helyezésért!

Köszönjük a belefektetett munkájukat!
         Szőlőszüret a   
       Tündérkertben


"Körte pottyan, dió koppan,
alma mosolyog a fáról,
mogyoró roppan,
szőlő csusszan,
csurran a must a pohárból"

                                                     Csoportjaink:

Galéria